ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Όπως και πολλές άλλες εταιρείες, έτσι και εμείς συλλέγουμε ή χρησιμοποιούμε, κατά καιρούς, προσωπικά δεδομένα. Σε αυτή τη δήλωση περί απορρήτου, επεξηγούμε:

 • τους σκοπούς για τους οποίους συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα ,
 • τις κατηγορίες προσωπικών δεδομένων που συλλέγουμε για τους σκοπούς αυτούς και
 • τον τρόπο που συλλέγουμε τα προσωπικά δεδομένα .

Κυρίως, αναφέρουμε ποια είναι τα δικαιώματά των υποκειμένων όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα που διατηρούμε και τι μπορείτε να κάνετε για να τα εφαρμόσετε. Εάν θέλετε, κυλήστε το κείμενο προς τα κάτω και διαβάστε το σύνολο της πολιτικής. Μπορείτε, όμως, να μεταβείτε και στην ενότητα που σας ενδιαφέρει κάνοντας κλικ σε μία από τις ακόλουθες κεφαλίδες. 

 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ
 2. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ
 3. ΠΩΣ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ
 4. ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ
 5. Η ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΑΣ
 6. ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΑΣΦΑΛΗ
 7. ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ;
 8. ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ;
 9. ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ;
 10. ΤΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΧΕΤΕ;
 11. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 12. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΔΗΛΩΣΗΣ

Εάν η παρούσα δήλωση περί απορρήτου δεν απαντά στις ερωτήσεις σας, τότε επικοινωνήστε μαζί μας χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας κατωτέρω.

 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Στην εταιρεία, Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΔΙΑΣ ΕΠΕ ,με διακριτικό τίτλο ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.2  ΚΕΚ ΔΙΑΣ ,αριθμό αδειοδότησης /κωδ. Πιστοποίησης 1721-09  («εμείς»«εμάς/μας», «ΚΕΚ ΔΙΑΣ») είμαστε αφοσιωμένοι στην προστασία του απορρήτου σας. Όταν χρησιμοποιείτε τις διαδικτυακές τοποθεσίες μας, θα συλλέγουμε ορισμένες πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σας ταυτοποιήσουν («προσωπικά δεδομένα»).

Η εταιρεία ΚΕΚ ΔΙΑΣ είναι ο «υπεύθυνος επεξεργασίας» των προσωπικών δεδομένων που συλλέγουμε. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε υπεύθυνοι για τις αποφάσεις που αφορούν τη συλλογή και τη χρήση των προσωπικών δεδομένων. Αυτό σημαίνει, επίσης, ότι είμαστε υπεύθυνοι για να δίνουμε απαντήσεις στις ερωτήσεις και στα αιτήματά σας όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα που διατηρούμε για εσάς.

Η παρούσα δήλωση περί απορρήτου επεξηγεί τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε όταν χρησιμοποιείτε τη διαδικτυακή τοποθεσία μας. Επεξηγεί επίσης τα δικαιώματα που έχετε αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα σας.

 1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ

Μπορούμε να συλλέξουμε τους ακόλουθους τύπους προσωπικών δεδομένων από εσάς όταν χρησιμοποιείτε τη διαδικτυακή τοποθεσία μας:

 • Στοιχεία επικοινωνίας:Πρόκειται για πληροφορίες που μας επιτρέπουν να επικοινωνήσουμε μαζί σας, όπως όνομα, διεύθυνση, αριθμοί τηλεφώνου, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αναγνωριστικά/ονόματα χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 
 • Δημογραφικές πληροφορίες:Πρόκειται για πληροφορίες σχετικά με το υπόβαθρό σας που μπορούν να μας βοηθήσουν να σας ταυτοποιήσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια, όπως φύλο, ιθαγένεια, ημερομηνία γέννησης. 
 • Προσωπικά δεδομένα σε αναφορές και ενημερώσεις που υποβάλετε σε εμάς:Εάν υποβάλετε πληροφορίες σε εμάς για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας μέσω της διαδικτυακής τοποθεσίας μας, όπως για παράδειγμα, μέσω εντύπου αναφοράς ύποπτου ανεπιθύμητου συμβάντος, θα συλλέξουμε οποιαδήποτε προσωπικά δεδομένα που συμπεριλαμβάνετε στην αναφορά σας. 
 • Αρχεία των καταγεγραμμένων συζητήσεων με εμάς:Όταν επικοινωνείτε μαζί μας χρησιμοποιώντας τις επιλογές επικοινωνίας στη διαδικτυακή τοποθεσία (είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικώς, μέσω ηλεκτρονικών εντύπων ή μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης (όπως μέσω Twitter ή στο Facebook), μπορεί να διατηρήσουμε αρχείο των πληροφοριών που μας χορηγήσατε όταν πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη επικοινωνία. 
 • Πώς χρησιμοποιείτε τη διαδικτυακή τοποθεσία μας:συλλέγουμε πληροφορίες για τις σελίδες που κοιτάτε και τον τρόπο με τον οποίο τις χρησιμοποιείτε. 
 • Πληροφορίες τοποθεσίας:η διεύθυνση IP του κινητού τηλεφώνου σας (smartphone) ή του υπολογιστή σας μπορεί να μας ενημερώσει για την κατά προσέγγιση τοποθεσία σας όταν συνδέεστε στη διαδικτυακή τοποθεσία μας (συνήθως αυτή δεν είναι πιο επακριβής από την τοποθεσία χώρας ή πόλης).
 1. ΠΩΣ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ

Θα συλλέξουμε προσωπικά δεδομένα από διάφορες πηγές. Αυτές περιλαμβάνουν: 

 • Απευθείας από εσάς:για παράδειγμα, θα συλλέξουμε προσωπικά δεδομένα απευθείας από εσάς όταν δημιουργείτε λογαριασμό σε εμάς, αγοράζετε προϊόντα ή υπηρεσίες από εμάς, συμπληρώνετε έντυπα που σας παρέχουμε, υποβάλετε αναφορά ή ενημέρωση για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας ή επικοινωνείτε μαζί μας τηλεφωνικώς, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή επικοινωνείτε με εμάς απευθείας με κάποιον άλλον τρόπο (όπως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης).
 • Την διαδικτυακή τοποθεσία μας:Θα συλλέξουμε πληροφορίες που παρατηρούμε για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε την διαδικτυακή τοποθεσία μας.
 • Τρίτους:Μπορεί να συλλέξουμε προσωπικά δεδομένα για εσάς από τρίτους. Κατά κανόνα, στην κατηγορία αυτοί περιλαμβάνονται: επαγγελματίες/ πάροχοι προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης, Δημόσιοι Φορείς(π.χ. Υπουργεία) (αναφορικά με την αίτηση και τη συμμετοχή σας  ).
 1. ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ

Συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας για τους σκοπούς που περιγράφονται στον παρακάτω πίνακα.

Σκοπός επεξεργασίας

Κατηγορίες δεδομένων που υποβάλλονται σε επεξεργασία, κατά κανόνα, για τον σκοπό

Να έρθουμε σε επαφή και επικοινωνία μαζί σας αναφορικά με την επιχείρηση, τα προϊόντα (επιδοτούμενα, αυτοχρηματοδοτούμενα, μοριοδοτούμενα ,ευρωπαϊκά, προγράμματα)  και τις υπηρεσίες μας

Όλα τα προσωπικά δεδομένα που αναφέρονται ανωτέρω

Εάν επικοινωνήσετε μαζί μας με απορίες ή παράπονα, θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά δεδομένα σας για να μας βοηθήσουν να σας απαντήσουμε

Όλα τα προσωπικά δεδομένα που αναφέρονται ανωτέρω

Για να αξιολογήσουμε το αίτημα σας , για τα προϊόντα μας (επιδοτούμενα, αυτοχρηματοδοτούμενα, μοριοδοτούμενα ,ευρωπαϊκά, προγράμματα)   και τις υπηρεσίες μας

Όλα τα προσωπικά δεδομένα που αναφέρονται ανωτέρω

Για να διενεργήσουμε έρευνα αγοράς

Στοιχεία επικοινωνίας 
Δημογραφικές πληροφορίες 
Άλλα προσωπικά δεδομένα που σχετίζονται με την έρευνα αγοράς που διενεργούμε

Για να διενεργήσουμε απευθείας μάρκετινγκ

Στοιχεία επικοινωνίας 
Δημογραφικές πληροφορίες 
Ιστορικό αγορών και λογαριασμού 
Πώς χρησιμοποιείτε τη διαδικτυακή τοποθεσία μας 
Οποιαδήποτε προσωπικά δεδομένα που μας υποβάλετε για τα προϊόντα (επιδοτούμενα, αυτοχρηματοδοτούμενα, μοριοδοτούμενα ,ευρωπαϊκά, προγράμματα)  ή τις υπηρεσίες που σας ενδιαφέρουν

Για να αναφέρουν τα άτομα Ύποπτα Ανεπιθύμητα Συμβάντα

Στοιχεία επικοινωνίας 
Δεδομένα αιτήματος
(Περισσότερες πληροφορίες για τη συλλογή και χρήση από εμάς των προσωπικών δεδομένων για τον σκοπό αυτό θα παρασχεθούν από εμάς σε ειδική Δήλωση περί Απορρήτου για Ύποπτο Ανεπιθύμητο Συμβάν)

Θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά δεδομένα σας μόνο όταν μας το επιτρέπει η νομοθεσία. Συνήθως, θα βασιζόμαστε στους νόμιμους λόγους που παρατίθενται κατωτέρω όταν χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας.

 • Συγκατάθεση:Εάν έχετε συναινέσει στη συλλογή και χρήση των προσωπικών δεδομένων σας.
 • Σύμβαση:Εάν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά δεδομένα σας για να συνάψουμε σύμβαση μεταξύ μας. Για παράδειγμα, στην περίπτωση που συνάπτουμε σύμβαση μαζί σας για την προμήθεια προϊόντων ή την παροχή υπηρεσιών μας προς εσάς.
 • Νομική υποχρέωση:εάν χρειαστεί να συμμορφωθούμε με νομική υποχρέωση. Για παράδειγμα, στην περίπτωση που έχουμε νομική υποχρέωση να αναφέρουμε ύποπτα ανεπιθύμητα συμβάντα για τα φαρμακευτικά προϊόντα μας.
 • Δημόσιο συμφέρον:Εάν χρειάζεται η χρήση των προσωπικών δεδομένων σας από εμάς για δημόσιο συμφέρον.
 • Νόμιμο συμφέρον:Εάν η χρήση των προσωπικών δεδομένων σας από εμάς γίνεται για τα νόμιμα συμφέροντά μας (ή αυτά τρίτου) και τα συμφέροντα και θεμελιώδη δικαιώματά σας δεν υποσκελίζουν αυτά τα συμφέροντα. Αυτό περιλαμβάνει προσεκτικά λελογισμένους και ειδικούς σκοπούς που μας επιτρέπουν να διευρύνουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε, αλλά παράλληλα πιστεύουμε ότι είναι και προς όφελος των πελατών μας και τελικών καταναλωτών. Περιλαμβάνει, επίσης, το νόμιμο συμφέρον που έχουμε για την εκτίμηση της απόδοσης και ασφάλειας των προϊόντων μας και στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας απέναντι στον κλάδο μας και στις ρυθμιστικές αρχές.

Τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (όπως τα δεδομένα υγείας) μας υποχρεώνουν να έχουμε επιπρόσθετους νομικούς λόγους για να τα συλλέξουμε και να τα χρησιμοποιήσουμε. Συνήθως, θα βασιζόμαστε στους νόμιμους λόγους που παρατίθενται κατωτέρω όταν χρησιμοποιούμε τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σας.

 

 • Συγκατάθεση:εάν μας έχετε παραχωρήσει ρητά τη συγκατάθεσή σας να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά δεδομένα σας.
 • Παροχή προϊόντων(επιδοτούμενα, αυτοχρηματοδοτούμενα, μοριοδοτούμενα ,ευρωπαϊκά, προγράμματα) ή υπηρεσία : εάν τα προσωπικά δεδομένα σας χρειάζονται για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης ή θεραπείας.
 1. Η ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΑΣ

Υπό ορισμένες συνθήκες, στην περίπτωση που η νομική βάση για τη χρήση των προσωπικών δεδομένων σας είναι η παραχώρηση της συγκατάθεσής σας, μπορείτε να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας οποιαδήποτε στιγμή. Εάν αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας, αυτό δε θα καταστήσει την επεξεργασία που αναλάβαμε πριν αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας έκνομη.

Μπορείτε να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας επικοινωνώντας μαζί μας χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας που παρατίθενται κατωτέρω.

 1. ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΑΣΦΑΛΗ

Έχουμε θέσει σε εφαρμογή κατάλληλα μέτρα ασφάλειας για να αποτραπεί η τυχαία απώλεια ή χρήση, πρόσβαση, τροποποίηση ή γνωστοποίηση των προσωπικών δεδομένων σας με μη εξουσιοδοτημένο τρόπο.

Επιπλέον, περιορίζουμε την πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα σας από τους εργαζόμενους και τους παρόχους υπηρεσιών μας σε άτομα που χρειάζονται πρόσβαση σε αυτά για την εκτέλεση της εργασίας τους ή για την παροχή υπηρεσίας σε εμάς. Θα χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά δεδομένα σας μόνο σύμφωνα με τις εντολές μας και υποχρεούνται να διατηρούν τα προσωπικά δεδομένα σας εμπιστευτικά.

Έχουμε θέσει σε εφαρμογή διαδικασίες για την αντιμετώπιση των πιθανών παραβιάσεων της ασφάλειας δεδομένων και θα ενημερώνουμε εσάς και οποιουσδήποτε σχετικούς ρυθμιστικούς φορείς για παραβιάσεις σύμφωνα με τις σχετικές νομικές απαιτήσεις.

 1. ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ;

Θα διατηρήσουμε τα προσωπικά δεδομένα σας μόνο για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται για την εκπλήρωση των σκοπών συλλογής τους, συμπεριλαμβανομένων των σκοπών για την ικανοποίηση οποιωνδήποτε νομικών απαιτήσεων ή απαιτήσεων πληροφόρησης.

Για να καθοριστεί η κατάλληλη περίοδος διατήρησης για τα προσωπικά δεδομένα, εξετάζουμε την ποσότητα, τη φύση και την ευαισθησία των προσωπικών δεδομένων, τον δυνητικό κίνδυνο ζημίας προκληθείσας από τη μη εγκεκριμένη χρήση ή τη γνωστοποίηση των προσωπικών δεδομένων σας, τους σκοπούς για τους οποίους υποβάλαμε σε επεξεργασία τα προσωπικά δεδομένα σας, κατά πόσο μπορούμε να πετύχουμε αυτούς τους σκοπούς μέσω άλλων μέσων και τις ισχύουσες νομικές απαιτήσεις.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να ανωνυμοποιήσουμε τα προσωπικά δεδομένα σας για να μη συνδέονται πλέον με εσάς, και στην περίπτωση αυτή μπορεί να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες χωρίς να λάβετε άλλη ειδοποίηση.

 1. ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ;

Μπορεί να κοινοποιήσουμε τις προσωπικές πληροφορίες σας στα ακόλουθα πρόσωπα:

 • Το προσωπικό μας– το προσωπικό μας θα έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα σας, αλλά μόνο στο βαθμό που χρειάζεται για τα καθήκοντα της εργασίας του.
 • Άλλους παρόχους υπηρεσιών και συμβούλους- όπως οι εταιρείες που υποστηρίζουν τα πληροφοριακά συστήματά μας, μας βοηθούν στην ανάλυση των δεδομένων που διατηρούμε, στην επεξεργασία πληρωμών, την αποστολή επικοινωνιακού υλικού στους πελάτες μας, στην παροχή νομικών ή χρηματοοικονομικών συμβουλών προς εμάς και μας βοηθούν να υλοποιούμε τις υπηρεσίες μας προς εσάς.
 • Την κυβέρνηση ή τους ρυθμιστικούς φορείς μας- στην περίπτωση που είμαστε υποχρεωμένοι να το πράξουμε βάσει του νόμου ή να συμβάλουμε στις έρευνες ή στις πρωτοβουλίες τους, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών ρυθμιστικών φορέων προστασίας δεδομένων και υγείας. Αυτοί οι συμβαλλόμενοι χρησιμοποιούν τα προσωπικά δεδομένα για δικό τους σκοπό και η δική τους δήλωση περί απορρήτου θα ισχύει για τη χρήση των προσωπικών δεδομένων που διατηρούν.

Δεν γνωστοποιούμε προσωπικές πληροφορίες παρά μόνο όπως παρατίθεται ανωτέρω ή στην περίπτωση που έχουμε τη νομική υποχρέωση να το πράξουμε ή χρειαστεί να κοινοποιήσουμε τις πληροφορίες για να συμβάλλουμε στη διερεύνηση και πρόληψη εγκλήματος. Μπορεί να χορηγήσουμε σε άλλους τρίτους στατιστικές πληροφορίες και αναλυτικά στοιχεία, αλλά θα βεβαιωθούμε ότι οι πληροφορίες είναι συγκεντρωτικές και κανείς δεν είναι δυνατό να ταυτοποιηθεί από αυτές τις πληροφορίες πριν τις γνωστοποιήσουμε.

 1. ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ;

Για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας για τους σκοπούς που παρατίθενται στην παρούσα δήλωση, μπορεί να μεταφέρουμε τα προσωπικά δεδομένα σας σε τρίτους και, οι οποίες εδρεύουν εκτός ΕΕ και ΕΟΧ («Ευρώπη»).

Για να διασφαλιστεί ότι τα προσωπικά δεδομένα σας είναι ασφαλή, θα μεταβιβάσουμε τις πληροφορίες σας μόνο σε χώρες εκτός Ευρώπης όπου θα το πράξουμε σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ («ΓΚΠΔ»). Αυτό απαιτεί να ισχύει μία από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποφασίσει ότι η χώρα παρέχει επαρκές επίπεδο προστασίας για τα προσωπικά δεδομένα σας (σύμφωνα με το Άρθρο 45 του ΓΚΠΔ),
 • Η μεταφορά υπόκειται σε νόμιμα δεσμευτική και εφαρμοστέα δέσμευση του παραλήπτη για προστασία των προσωπικών δεδομένων (σύμφωνα με το Άρθρο 46 του ΓΚΠΔ),
 • Η μεταφορά πραγματοποιείται με την επιφύλαξη των δεσμευτικών εταιρικών κανόνων (σύμφωνα με το Άρθρο 47 του ΓΚΠΔ) ή
 • Η μεταφορά βασίζεται σε παρέκκλιση από τους περιορισμούς του ΓΚΠΔ για τη μεταφορά των προσωπικών δεδομένων εκτός της ΕΕ (σύμφωνα με το Άρθρο 49).
 1. ΤΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΧΕΤΕ;

Υπό ορισμένες περιστάσεις, έχετε το δικαίωμα:

 • Να ζητήσετε πρόσβασηστα προσωπικά δεδομένα σας (συνήθως γνωστό ως «αίτημα πρόσβασης του υποκείμενου των δεδομένων»). Αυτό σας επιτρέπει να λάβετε αντίγραφο των προσωπικών δεδομένων που διατηρούμε για εσάς και να ελέγξετε ότι το επεξεργαζόμαστε νόμιμα.
 • Να ζητήσετε διόρθωσητων προσωπικών δεδομένων που διατηρούμε για εσάς. Αυτό σας επιτρέπει να διορθώσετε οποιαδήποτε ελλιπή ή ανακριβή προσωπικά δεδομένα που διατηρούμε για εσάς.
 • Να ζητήσετε απαλοιφήτων προσωπικών δεδομένων. Αυτό σας επιτρέπει να μας ζητήσετε να διαγράψουμε ή να καταργήσουμε τα προσωπικά δεδομένα στην περίπτωση που δεν υπάρχει καλός λόγος να συνεχίσουμε να τα επεξεργαζόμαστε. Έχετε, επίσης, το δικαίωμα να μας ζητήσετε να διαγράψουμε ή να αφαιρέσουμε τα προσωπικά δεδομένα σας στην περίπτωση που έχετε ασκήσει το δικαίωμα ένστασης στην επεξεργασία (δείτε κατωτέρω).
 • Να υποβάλετε την ένστασή σας για την επεξεργασίατων προσωπικών δεδομένων σας στην περίπτωση που επικαλούμαστε νόμιμο συμφέρον (ή αυτά τρίτου) και υπάρχει κάτι για τη συγκεκριμένη περίπτωση, το οποίο σας κάνει να έχετε αντιρρήσεις για την επεξεργασία επ' αυτού του λόγου. Μπορείτε, επίσης, να έχετε αντιρρήσεις ως προς τη λήψη υλικού απευθείας μάρκετινγκ.
 • Να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίαςτων προσωπικών δεδομένων σας. Αυτό σας επιτρέπει να μας ζητήσετε να αναστείλουμε την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που σας αφορούν υπό ορισμένες περιστάσεις, όπως για παράδειγμα, εάν θέλετε να περιορίσουμε την επεξεργασία, ενόσω διαπιστώνεται η ακρίβεια των προσωπικών δεδομένων.
 • Να ζητήσετε να μεταφέρουμε τα προσωπικά δεδομέναπου μας έχετε χορηγήσει σε εσάς ή σε άλλο συμβαλλόμενο.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας στο τέλος αυτής της δήλωσης. Σκοπός μας θα είναι πάντα να σας βοηθούμε όταν επιθυμείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να έχουμε νόμιμους λόγους για να απορρίψουμε το αίτημά σας.

Θα διερευνήσουμε οποιοδήποτε αίτημα που υποβάλλατε αμέσως και θα απαντήσουμε εντός μηνός από τη λήψη του αιτήματός σας. Αυτή η περίοδος μπορεί να παραταθεί από εμάς για ακόμα δύο μήνες στην περίπτωση που αυτό χρειάζεται για να μας βοηθήσει να απαντήσουμε σωστά (για παράδειγμα, εάν το αίτημα είναι σύνθετο για να το χειριστούμε και χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο), αλλά θα σας ενημερώσουμε για τους λόγους της καθυστέρησης.

Εάν αποφασίσουμε να μην προβούμε σε κάποια ενέργεια όσον αφορά το αίτημά σας, θα σας ενημερώσουμε για τους λόγους μη λήψης ενεργειών. 

Εάν δεν συμφωνείτε με κάποια απόφαση που λάβαμε σχετικά με αίτημα δικαιωμάτων ή πιστεύετε ότι έχουμε παραβιάσει τους νόμους περί προστασίας δεδομένων στην Ευρώπη, τότε μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία στον ρυθμιστικό φορέα προστασίας δεδομένων στην Ευρώπη.

 1. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο που επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα ή θέλετε να ασκήσετε ένα από τα δικαιώματά σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 1. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΔΗΛΩΣΗΣ

Μπορεί να επικαιροποιούμε αυτή τη δήλωση κατά καιρούς για να αποτυπώνουμε τις αλλαγές στον τρόπο που επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα (π.χ., εάν εφαρμόζουμε νέα συστήματα ή διαδικασίες που περιλαμβάνουν νέες χρήσεις προσωπικών δεδομένων) ή για να διευκρινίσουμε πληροφορίες που έχουμε συμπεριλάβει στη δήλωση. Οι αλλαγές που θα κάνουμε θα είναι σύμφωνες με την ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία δεδομένων.

Συνιστούμε να αναζητείτε τις εκάστοτε ενημερώσεις της παρούσας δήλωσης, αλλά θα σας ενημερώσουμε απευθείας για αλλαγές στην παρούσα δήλωση ή στον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας όταν είμαστε εκ νόμου υποχρεωμένοι να το πράξουμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20/05/2019